Meldon Plastics B.V.


De Flammert 1102 5854 NB Bergen
0485341954 Klik om te bellen

Professionaliteit van een multinational
Benaderbaar als een familiebedrijf
IATF certificaat, meervoudige en hybride extrusie

Over Meldon Plastics B.V.

Meldon is een familiebedrijf. En dat is voelbaar. U vindt in ons een informele organisatie waar echt vakmanschap, passie en empathie centraal staan. Een platte organisatie met korte lijnen. Ons team bestaat uit 90 professionals verdeeld over de productieomgeving en ons kantoor. Onze mensen maken hetverschil en daar zijn wij trots op

Sinds 1949 extrudeert Meldon voor de grote, industriële afnemers (OEM) kwalitatief hoogwaardige kunststofprofielen die aan de hoogste eisen voldoen. Hierbij verwerkt Meldon thermoplastische kunststoffen zoals o.a. PVC, TPU, PC, ABS, PP etc. Dit gebeurt door middel van mono-, co-, tri- of quad-en hybride extrusies waarbij Meldon uw profiel tijdens het productieproces volautomatisch kan bewerken met bijvoorbeeld plakstrips, beschermlagen, prints, magneet- en aluminiumstrips.

Meldon is gecertificeerd volgens NEN EN ISO 9001 en 14001 en IATF 16949.

Onze missie beschrijft precies waar wij voor staan:

Er zijn nog volop kansen. Als u de uitdagingen van vandaag bekijkt in een grotere context, ontstaan er nieuwe kansen. Gewoon verder kijken, verbanden leggen en oplossingen exploreren. Bij Meldon versterken we klanten. Het is ons doel om uw eindproduct nog verder te brengen. Dat doen we vanuit onze expertise, maar gevoelsmatig als collega. Door vragen te stellen en inzichten te delen kijken we naar mogelijkheden. En alleen het beste is goed genoeg.

Onze werkwijze:

Van aanvraag tot eindproduct. Samen nemen we de juiste stappen tot het uiteindelijke design. Meldon denkt mee over materiaal, risico’s rentabiliteit, logistiek en duurzaamheid. Alles wat nodig is om het doel te bereiken. Maak uw borst maar nat, want we stellen u veel (kritische) vragen totdat we ook daadwerkelijk snappen wat de functie en belangrijke kenmerken moeten zijn van het eindproduct! Alleen dan zijn wij in staat om u de meest optimale oplossing te bieden.

Stelt u zich voor: u hebt een productontwerp, een idee, een eerste schets. U zoekt kunststof onderdelen om dat ontwerp te realiseren. Iets eenvoudigs, op grote schaal. Of iets heel bijzonders, helemaal op maat. Of misschien wel beide. De productie wil u in elk geval liever overlaten aan experts.

Nou, dan bent u hier helemaal aan het juiste adres. Meldon kijkt namelijk hoe uw wens gerealiseerd kan worden met slimme extrusie- en bewerkingstechnieken. We denken mee vanaf het begin. Achterhalen de vraag achter de vraag.

We onderzoeken o.a. de uitvoerbaarheid van de aanvraag en indien nodig welk materiaal geschikt is. We ontwerpen de gereedschappen en produceren deze in onze eigen gereedschapsmakerij. We doen uitgebreid procesonderzoek om een optimaal betrouwbaar proces te ontwikkelen. Bij een vervolgopdracht kunt u daarom vertrouwen op een constante kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Bij Meldon kunt u rekenen op een volledig voortraject, geheel conform de IATF-norm, dat bijdraagt aan een geweldig eindproduct!

Meldon Extrusion Intelligence

Foto's

Meldon Plastics logo

Kunststof producten

Profielen voor automotive onderdelen (schuifdaken, ruitenwissers)
Profielen voor de (af)bouw
Profielen voor de verlichtingsindustrie
Profielen voor huishoudelijke apparaten en witgoed
Profielen voor machinebouw
Profielen voor raamdecoraties
Transportband onderdelen (meenemers & snaren)
Zwembadlamellen (PC en PVC)

Certificeringen

NEN EN ISO 9001 en 14001 en IATF 16949

Onze locatie

Meldon Plastics B.V.


De Flammert 1102 5854 NB Bergen
0485341954 Klik om te bellen